Een cv-ketelstoring is nooit leuk en dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan een gebrek aan waterdruk, een defecte thermostaat, of problemen met de ontsteking. Gelukkig is een storing soms goed zelf te verhelpen. Daarom hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet. Ook vind je op deze pagina per cv-ketel modellijn de storingscodes die voor kunnen komen en wat ze betekenen.
Waterdrukproblemen: Controleer of de waterdruk binnen het aanbevolen bereik ligt (1.5 - 2 bar). Mogelijk is er een lekkage in het systeem.
Problemen met de ontsteking: Controleer de ontstekingspuls en zorg ervoor dat de ontstekingspen schoon is. Vervang een defecte ontstekings- of ionisatiesensor indien nodig.
CV-ketel geluiden: Klop- of tikkende geluiden kunnen duiden op luchtbellen in het systeem. Zorg voor ontluchting van de radiatoren en het systeem.
Keteltemperatuurproblemen: Controleer of de thermostaat correct is ingesteld en zorg ervoor dat deze hoger is ingesteld dan de ruimte temperatuur. Mogelijk is er een probleem met de warmtewisselaar of de temperatuursensor.
Pompstoringen: Controleer op blokkades in de pomp en reinig indien nodig. Overweeg het vervangen van een defecte pomp.
Gasdrukproblemen: Controleer of de gasdruk binnen de specificaties van de ketel ligt. Laat de gasinstallatie regelmatig controleren.
Emissieproblemen: Controleer de rookgasafvoer op eventuele blokkades. Laat de rookgasafvoer regelmatig inspecteren en reinigen.
Kom je er met de storingscodes niet uit, of kan je je antwoord niet vinden?